ماه تیر هم به انتهای خودش رسید. در کل خیلی ماه خوبی نبود و تا اومدم بعد از جنگ خودم رو جمع و جور کنم طول کشید و البته هنوز هم مثل قبل نشده.

شاید انتظار این که در شرایط فعلی هم بتونیم مثل قبل کار کنیم، غیرواقع بینانه باشه. ولی در کل سعیم بر اینه که امیدوار بمونم که زندگی رو فقط با امید میشه ادامه داد.

خبر خیلی خوب و مهمی هم بهم رسیده که احتمالاً چند ماه دیگه که مطمئن‌تر بشم، اینجا هم بگم.

ریاضی

کانال‌های ریاضی رو خیلی دنبال کردم. به نظرم تقویت پایه ریاضی برای فهم عمیق مدل‌های مختلف هوش مصنوعی لازم و واجبه. نمیشه هم زیرش در رفت.

راجع به ریاضی هم به ترتیب این کانال‌ها رو خیلی دوست داشتم:

بسیار تو چیزی که تدریس می‌کنند، حرفه‌ای و متخصص هستند. خوبیش اینه میشه وقتی شب خسته میشم، همین طور خوابیده روی تبلتم بگذارم پخش بشه و از تدریس لذت ببرم.

مباحثی که یاد گرفتم هم بیشتر اینها بودند:

  • ODE (Ordinary Differential Equations)
  • Calculus
  • Game Theory

به خصوص از یادگیری و فهم عمیق‌تر معادلات دیفرانسیل راضی هستم. نحوه توضیح دادن‌شون زیبا بود و لذت بردم.

کتاب و سیاست

کتاب که مطالعه نکردم واقعیتش؛ یعنی هی برمی‌داشتم ولی حوصله‌ام نمی‌شد دنبال کنم (جز کتاب خودآموز دیکتاتورها که اونم چند ساعت بیشتر نخوندم). شاید بیشتر بخاطر این که دنبال اخبار و تحلیل‌های سیاسی بودم و موضوعات کتاب‌ها به دغدغه فعلی من، هیچ ربطی نداشت.

تو توییتر هم متأسفانه خیلی چرخیدم. الان که فکر می‌کنم کار چندان مفیدی نبود. به نظرم حتی این‌طور وقت‌ها آدم بهتره کنجکاوی خودش رو با کتاب پر کنه و فقط کتاب هست که درک عمیق به آدم میده. حالا کتاب می‌تونه تاریخی باشه یا هر چیز دیگه.

به هر حال، چند تا از ویدئوهای یوتیوب که دیدم و به نظرم مفید بود رو اینجا هم می‌گذارم:

قدری هم راجع به چپ و راست و تاریخ ایران و دیگه هر چی تو ویکی‌پدیا دستم اومد، نگاه کردم که چون خیلی پراکنده هست و به نتیجه‌ای هم نرسید، دیگه لینک نمی‌گذارم.

محتواهای پریمیوم

احتمالاً دیگه می‌دونید که از طرفداران سرسخت سایت متمم برای توسعه فردی هستم و هنوز هم معتقدم چیزهایی که از متمم یاد گرفتم رو هیچ‌جای دیگه یاد نگرفتم. Tab متمم همیشه اون کنار باز هست و گهگاه سر می‌زنم و نظرات و پست‌های متمم رو مطالعه می‌کنم ولی خب منظم نبوده و محدود بوده.

دیگه این که از طریقی در خبرنامه وزین Pragmatic Engineer عضو شدم. واقعاً پست‌های عمیق و بسیار طولانی‌ای راجع به تحولات دنیای تکنولوژی می‌نویسه. فکر می‌کنم الان که در عصر انفجار محتوا به سر می‌بریم، محتواهای دست‌چین شده و پریمیوم هستند که ارزش وقت مخاطب رو می‌دونند و به یادگیری کمک می‌کنند. وگرنه در حالت کلی یا بابت محتوایی که مصرف می‌کنیم پول می‌دیم یا خودمون کالا هستیم. به نظرم میاد محتوایی که تیم حرفه‌ای پشتش باشه و برای تولیدش تمام وقت کار کنه، می‌تونه برای مخاطب ارزش افزوده خیلی بیشتری نسبت به مطالب رندوم اینترنت داشته باشه.

لینک چند تا از پست‌هایی که برام جالب بود رو می‌گذارم:

جز این دو تا سایت، دوست دارم زمانی اشتراک Farnam Street و Brilliant رو هم داشته باشم و برام جذابن.

باشگاه و سلامتی

هنوز باشگاه بدن‌سازی رو میرم. خوبیش اینه که من و همسرم با هم همزمان باشگاه (دو تا باشگاه متفاوت ولی نزدیک) می‌ریم و اگر حوصله نداشته باشم، بخاطر همراهی خانمم میرم و خب خوبه. مشخص هم هست که چقدر عضله ساختم.

ایراد این چند وقت هم این بود که به سلامتی‌ام کم توجهی کردم. آدم بعد از یک مدتی به سوی میانگین آدم‌های اطرافش کشیده میشه و نگه‌داشتن رژیم رادیکال و بسیار متفاوتی مثل کتوژنیک سخت میشه.

اینه که چند کیلویی وزن اضافه کردم ولی دوباره (بعد از تقریباً ۵ ۶ ماه) می‌خوام کتوژنیک بگیرم. دوران کتو، خیلی دوران خوبی بود. نه فقط به خاطر این که وزن کم می‌کردم، بلکه مهم‌تر از اون به این خاطر که کلاً گرسنه نبودم :))

کتو به راحتی من رو از آدمی که در طول روز تماماً گرسنه‌اش هست رو به آدم بی‌خیال در مورد غذا تبدیل می‌کنه.

ناخن شست پام هم هنوز مشکل داره و نرفتم عمل کنم. دنبال جراح عمومی خوب هستم که تو یزد پیدا نکردم. پزشک قبلی که آخرین بار پام رو تو تهران عمل کرد، انقدر دستش خوب بود که حاضرم چند ماه درد بکشم (تا فرصتش پیش بیاد) ولی پیش دکترهای یزدی نرم. فکر می‌کنم جمعاً ۴ یا ۵ بار ناخن‌های مختلف پاهام رو عمل کردم و هنوز که هنوزه خوب نشده! خسته شدم :))

اکبرها (اکابر)

اینجا هم یک عکس از اکابر می‌گذارم و گزارش این ماه رو تموم می‌کنم.

اکبرها دو دسته هستند: اکبر اصلی و اکبر فرعی. اکبر اصلی میشه سلطان و بقیه‌شون فرعی حساب میشن. اصلی رو هم به این معنا میگم که اگر سلطان جایی بره، بقیه هم میان. اگر سلطان عصبی بشه، بقیه هم عصبی می‌شن و خلاصه سلطان تو این جمع همه‌ کاره است.

تا ماه بعد بدرود!